Juhlat Nopeat ja helpot Reseptit

Herkullinen kana-katkarapuleipä

4.8/5 - (33 votes)

Pankojauhoilla paneeratun kanan, lime-wasabimajoneesin ja katkarapujen makuliitto on enemmän kuin osiensa summa. Leipien legenda on valmis.

Panko-kuorrutettu kana ja katkarapuleipä lime-majoneesilla (4 hlölle)

  • 400 g kananjauheliha
  • ½ prk Creme Bonjour Tilli & Sitruuna
  • 1 tl suolaa
  • 2 dl pankojauhoja
  • 1 dl öljyä paistamiseen

  • 1 kpl kananmunan keltuainen
  • 2 dl rypsiöljyä
  • 1 kpl lime (majoneesiin käytetään ainoastaan puolikas)
  • 1 rkl wasabia
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl valkopippuria
  • 1 tl sinappia

  • 300 g isoja kuorittuja katkarapuja
  • 4 kpl leipäviipaleita
  • 100 g Jukolan Aito Cheddaria siivutettuna
  • 50 g rucolanversoja koristeluun

Sekoita kulhossa kylmän kananjauhelihan joukkoon puolikas purkillinen tilli-sitruuna ranskankermaa ja suola. Muotoile löysästä seoksesta neljä kanapihviä ja pyörittele ne pankojauhoissa kauttaaltaan. Paista pihvit paistinpannulla molemmilta puolilta kypsiksi (noin 5 min / puoli).

Lisää korkeaan ja kapeaan muoviastiaan kananmunan keltuainen, öljy, puolikkaan limen mehu, wasabi, suola, valkopippuri ja sinappi. Aseta sauvasekoitin astian pohjalle ja käynnistä se täysillä kierroksilla. Nosta sauvasekoitin hitaasti ylöspäin kunnes kaikki öljy on sekoittunut muihin aineisiin. Majoneesin tulee olla koostumukseltaan paksuhkoa. Anna maustua jääkaapissa tunnin verran.

Asettele paahdetulle leivälle päälle vähän majoneesia, rucolan veroja, kanapihvi, cheddarsiivu, uudestaan majoneesia ja katkarapuja tässä luetellussa järjestyksessä. Koristele annos vielä rucolan versoilla.

Kuohuviinilasillinen

Wolfbergerin viinitalo pyrkii valmistamaan persoonallisia viinejä, joissa alueen maaperä ja rypälelajikkeet saavat omat erityispiirteensä esille. Wolfberger on tunnettu erityisesti Cremanteistaan, jotka ovat samppanjamenetelmällä valmistetuista kuohuviinejä. Wolfberger olikin tämän suhteellisen uuden tyypityksen luojia 1976. Cremant d’Alsace valmistetaan tavallisesti Pinot Blanc –rypäleistä.

Wolfberger Crémant d’Alsace Brut. Ranska, AC Crémant d’Alsace. Alkon nro 008814. Hinta 14,38€.
Erittäin kuiva, raikkaan hapokas, kypsän hedelmäinen, sitruksinen, tyylikkään mineraalinen

Teksti ja kuvat: Aromipaja / Mikko Niemi