Kanapalat kypsyvät mureiksi herkkusienillä maustetussa kookoskastikkeessa. Kanapataan saadaan makua herkkusienistä, sipulista, paksoista ja pekaanipähkinöistä. Voit tarjoilla kana-herkkusienipadan riisin tai pastan kera.
Kanaa kookos-herkkusienikastikkeessa (4-6 hlölle)
- 480 g kanan ohut fileeleikkeitä
- 200 g paksoita
- 200 g tuoreita herkkusieniä
- 2 kpl keltasipuleita
- 2 kpl valkosipulinkynsi
- 1 tlk (400 dl) kookosmaitoa
- ½ dl valkoviinietikkaa
- 4 rkl kanafondia
- 1 rkl Mutti tuplakonsenroitua tomaattipyreetä
- 1 tl salviaa
- 1 tl meiramia
- 1 rkl rouhittua mustapippuria
- 125 g pekaanipähkinöitä
- tilkka oliiviöljyä
Herkkusienet, paksoi ja pekaanipähkinät maustavat kanapadan
Pese herkkusienet ja siivuta ne veitsellä. Kuori sipulit ja leikkaa ne karkeiksi paloiksi. Leikkaa kananpalat hieman pienimmiksi paloiksi.
Huuhtele paksoin lehdet ja leikkaa ne pituussuunnassa halki.
Lisää uunipataan tilkka oliiviöljyä ja paista kananpaloihin kaunis väri. Lisää joukkoon herkkusieni- ja sipulilohkot ja paista niihin kaunis väri.
Lisää pataan kookosmaito, viinietikka, kanafondi, tomaattipyree, salvia, meirami ja mustapippuri. Keitä kanakastiketta kannen alla puoli tuntia välillä hämmentäen.
Lisää kanapataan paksoi ja pekaanipähkinät. Anna kanapadan kypsyä vielä 5 minuuttia. Paksoin lehtien kuuluu olla hieman rapeita. Tarjoile kanapalat riisin tai pastan kera.
Viinilasillinen
Chavin Cabernet Sauvignon, Ranska. Alkon nro 463337. Hinta 10,98€.
Täyteläinen, keskitanniininen, herukkainen, luumuinen, vadelmainen, kukkainen.
Campo Viejo Crianza. Espanja. Alkon nro 006941. Hinta 12,99€.
Punainen, karpaloinen tuoksu ja täyteläinen, keskitanniininen, marjaisa sekä hennon tamminen maku.
Torres Clos Ancestral, Espanja. Alkon nro 901101. Hinta 18,30€.
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, kirsikkainen, metsämarjainen, karpaloinen, paahteisen yrttinen.
Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja