Liharuoka Nopeat ja helpot Reseptit Yleinen

Kanaa kookos-herkkusienikastikkeessa

4.9/5 - (27 votes)

Kanapalat kypsyvät mureiksi herkkusienillä maustetussa kookoskastikkeessa. Kanapataan saadaan makua herkkusienistä, sipulista, paksoista ja pekaanipähkinöistä. Voit tarjoilla kana-herkkusienipadan riisin tai pastan kera.

Herkkusienet, paksoi ja pekaanipähkinät maustavat kanapadan

Pese herkkusienet ja siivuta ne veitsellä. Kuori sipulit ja leikkaa ne karkeiksi paloiksi. Leikkaa kananpalat hieman pienimmiksi paloiksi.

Huuhtele paksoin lehdet ja leikkaa ne pituussuunnassa halki.

Lisää uunipataan tilkka oliiviöljyä ja paista kananpaloihin kaunis väri. Lisää joukkoon herkkusieni- ja sipulilohkot ja paista niihin kaunis väri.

Lisää pataan kookosmaito, viinietikka, kanafondi, tomaattipyree, salvia, meirami ja mustapippuri. Keitä kanakastiketta kannen alla puoli tuntia välillä hämmentäen.

Lisää kanapataan paksoi ja pekaanipähkinät. Anna kanapadan kypsyä vielä 5 minuuttia. Paksoin lehtien kuuluu olla hieman rapeita. Tarjoile kanapalat riisin tai pastan kera.

Chavin Cabernet Sauvignon, Ranska. Alkon nro 463337. Hinta 10,98€.
Täyteläinen, keskitanniininen, herukkainen, luumuinen, vadelmainen, kukkainen.

Campo Viejo Crianza. Espanja. Alkon nro 006941. Hinta 12,99€.
Punainen, karpaloinen tuoksu ja täyteläinen, keskitanniininen, marjaisa sekä hennon tamminen maku.

Torres Clos Ancestral, Espanja. Alkon nro 901101. Hinta 18,30€.
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, kirsikkainen, metsämarjainen, karpaloinen, paahteisen yrttinen.

Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja