Kasvisruoka Nopeat ja helpot Reseptit Yleinen

Papas arrugadas – espanjalaiset ryppyperunat

4.9/5 - (71 votes)

Papas arrugadas eli ryppyperunat ovat perinteinen ruoka Kanarian saarilta. Kuorimattomat perunat keitetään kypsiksi runsaalla suolalla maustetussa vedessä. Ryppyperunoiden kanssa nautitaan usein mojo rojo -kastiketta.

  • 1 kg (uusia) pienehköjä perunoita
  • 150 g karkeaa merisuolaa

Papas arrugadas ja moho rojo -kastike ovat suosittu ruoka Kanarian saarilla

Pese perunat hyvin kuorineen. Laita perunat isoon kattilaan ja lisää vettä siten, että perunat peittyvät.
Lisää kattilaan suola ja peitä kattila keittiöpyyhkeellä. Keitä perunoita noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat täysin kypsiä. Vesi haihtuu kattilasta lähes kokonaan, mutta älä lisää vettä.

Ota pyyhe pois ja kaada mahdollinen vesi pois siten, että sitä jää jäljelle ainoastaan pikku tilkka. Anna perunoiden kiehua lisää matalalla lämmöllä niitä koko ajan heiluttaen, kunnes perunoiden kuori rypistyy ja kuivuu.

Halkaise paprikat ja poista niistä siemenet. Paahda paprikoita uunissa 225° 20-30 minuuttia. Leikkaa chilipaprika paloiksi. Kuori valkosipulinkynnet ja leikkaa ne paloiksi. Lisää kaikki mojo rojo -kastikkeen ainekset kulhoon ja soseuta ne sauvasekoittimella tai tehosekoittimella tasaiseksi kastikkeeksi. Anna kastikkeen maustua jääkaapissa vähintään 2 tuntia.

Campo Viejo Cava Brut Reserva. Espanja, Rioja. Alko nro 538677. Hinta 13,51€.
Vaaleankeltainen, hedelmäinen tuoksu ja erittäin kuiva(10 g/l), keskihapokas ja kevyen mineraalinen maku.

Campo Viejo Crianza. Espanja, Rioja. Tempranillo. Alko nro 006941. Hinta 13,01€.
Punainen, karpaloinen tuoksu ja täyteläinen, keskitanniininen, marjaisa sekä hennon tamminen maku.

Campo Viejo Reserva. Espanja, Rioja. Tempranillo, Garnacha, Mazuelo. Alko nro 006576. Hinta 17,01€.
Punainen, kypsän kirsikkainen tuoksu ja keskitäyteläinen, mausteinen, nahkainen ja pitkä maku.

Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja