Yksinkertainen on kaunista ja maistuvaa. Herkullinen tuore siikafilee paistetaan kypsäksi pannulla ja sen seuraksi valmistetaan herkullisia pyreitä. Annos kootaan ruisnapeille ja tarjoillaan amuse bouchen tavoin tai tapasaterian osana.
Siikaleipä ja maistuvat pyreet
- 300 g siikafilee
- voita paistamiseen
- 10 kpl ruisnappeja
- 4 kpl keskikokoisia punajuuria
- 50 g voita
- hyvälaatuista suolaa
- sokeria
- 3 kpl palsternakkoja
- 50 g voita
- hyvälaatuista suolaa
Paista siikafilee paistinpannulla voissa. Viipaloi paistamisen jälkeen pieniksi paloiksi.
Kuori punajuuret ja paloittele ne neljään osaan. Laita ne kiehumaan suolalla ja sokerilla maustettuun veteen (1 tl suolaa ja 1 rkl sokeria). Anna kiehua rauhassa. Punajuurien tulee olla täysin kypsiä. Tähän kuluu aikaa tunnin verran punajuurten koosta riippuen. Nostele punajuuret reikäkauhalla tehosekoittimeen. Soseuta samettiseksi pyreeksi. Lisää tehosekoittimeen 3 rkl voita ja soseuta.
Kuori palsternakat ja lohko ne karkeiksi paloiksi ja laita kiehumaan. Lisää kattilaan 2 tl suolaa ja 1 tl sokeria. Keitä palsternakkoja kunnes ne ovat täysin kypsiä (n. 20-30 min). Nostele seos tehosekoittimeen (ei keitinlientä), lisää voi ja soseuta hienoksi pyreeksi. Mausta pyree tarvittaessa suolalla.
Kokoa ruisleipä pyreistä ja siikapalasta.
Viinilasillinen
Kungfu Girl Riesling, Yhdysvallat. Alkon nro 516277. Hinta 14,99€.
Puolikuiva, erittäin hapokas, limettinen, trooppisen hedelmäinen, mineraalinen.
Wolfberger Riesling-Pinot Gris, Ranksa. Alkon nro 576947. Hinta 12,99€.
Puolikuiva, hapokas, pirteän omenainen, sitruksinen, mineraalinen.
Teksti ja kuvat: Mikko Niemi / Aromipaja