Juhlat Kalaruoka Nopeat ja helpot Reseptit Yleinen

Tajin maustettu lohitartar ja tortillasipsit

4.9/5 - (27 votes)

Lohitartar maustetaan tajinilla ja tarjoillaan avokado-tuorejuustokreemin sekä tortillasipsien kera. Tajin on meksikolaisen keittiön kulmakiviä. Se on sekoitus chiliä, limettiä ja merisuolaa.

Meksikolaisittan maustettu lohitartar sopii tortillasipsien seuraan

Poista lohifileestä ruodot ja nahka. Hienonna kala pieniksi kuutioiksi terävällä veitsellä. Mausta lohitartar Tajín-mausteseoksella. Laita meksikolainen lohitartar jääkaappiin ja anna sen maustua tunnin ajan.

Halkaise avokadot ja poista niistä kivet. Irrota ruokalusikalla avokadojen hedelmäliha. Soseuta avokadot, sitruunamehu ja tuorejuusto sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Laita avokado-tuorejuustokreemi pursotinpussiin.

Asettele tarjoiluvadille tortillasipsejä. Lusikoi sipsien päälle lohitartaria. Viimeistele annos pursottamalla avokadokreemistä ruusukkeita.

Lindauer Special Reserve Blanc de Blancs Brut, Uusi-Seelanti. Alkon nro 943097. Hinta 17,59€.
Erittäin kuiva, hapokas, sitruunainen, ananaskirsikkainen, miellyttävän paahteinen.

Wolfberger Crémant d’Alsace Brut, Ranska. Alkon nro 008814. Hinta 17,20€.
Erittäin kuiva, hapokas, sitruksinen, mineraalinen, tasapainoinen.

Mumm Cordon Rouge Brut, Ranska. Alkon nro 008741. Hinta 44,98€.
Erittäin kuiva, hapokas, sitruksinen, omenainen, aprikoosinen, tasapainoinen, miellyttävän raikas.

Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja