Lohitartar maustetaan tajinilla ja tarjoillaan avokado-tuorejuustokreemin sekä tortillasipsien kera. Tajin on meksikolaisen keittiön kulmakiviä. Se on sekoitus chiliä, limettiä ja merisuolaa.
Tajinilla maustettu lohitartar, avokado-tuorejuustokreemiä ja tortillasipsejä
- 400 g lohifilee
- 2 tl Tajín meksikolaista chilimausteseosta
- 2-3 kpl avokadoja
- 1 rkl sitruunamehua
- 150 g maustamatonta tuorejuustoa
- 400 g tortillasipsejä
Meksikolaisittan maustettu lohitartar sopii tortillasipsien seuraan
Poista lohifileestä ruodot ja nahka. Hienonna kala pieniksi kuutioiksi terävällä veitsellä. Mausta lohitartar Tajín-mausteseoksella. Laita meksikolainen lohitartar jääkaappiin ja anna sen maustua tunnin ajan.
Halkaise avokadot ja poista niistä kivet. Irrota ruokalusikalla avokadojen hedelmäliha. Soseuta avokadot, sitruunamehu ja tuorejuusto sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Laita avokado-tuorejuustokreemi pursotinpussiin.
Asettele tarjoiluvadille tortillasipsejä. Lusikoi sipsien päälle lohitartaria. Viimeistele annos pursottamalla avokadokreemistä ruusukkeita.
Viinilasillinen
Lindauer Special Reserve Blanc de Blancs Brut, Uusi-Seelanti. Alkon nro 943097. Hinta 17,59€.
Erittäin kuiva, hapokas, sitruunainen, ananaskirsikkainen, miellyttävän paahteinen.
Wolfberger Crémant d’Alsace Brut, Ranska. Alkon nro 008814. Hinta 17,20€.
Erittäin kuiva, hapokas, sitruksinen, mineraalinen, tasapainoinen.
Mumm Cordon Rouge Brut, Ranska. Alkon nro 008741. Hinta 44,98€.
Erittäin kuiva, hapokas, sitruksinen, omenainen, aprikoosinen, tasapainoinen, miellyttävän raikas.
Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja