Kun illat pimenevät on aika nauttia suussasulavasta piirakasta. Herkullinen tonnikala-cheddar quiche häviää meidän perheen pöydästä parempiin suihin alle aikayksikön.
Herkkulinen tonnikala-cheddar quiche (4-6 hlölle)
- 1,25 dl kylmää vettä
- 5 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- ½ tl suolaa
- 100 g jääkaappikylmää voita
- 400 g (2 prk) tonnikalaa öljyssä
- 160 g Jukolan Aito Cheddar Vintagea
- 3 dl kuohukermaa
- 3 kpl kananmunia
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- 1 dl pistaasimurua piirakan päälle
Pistaasimuru kruunaa kokonaisuuden
Lisää taikinakulhoon jauhot, leivinjauho, suola, vesi ja kylmä voi kuutioituna. Vaivaa taikinaa noin 5-10 minuuttia, kunnes se on tasainen ja joustava. Painele taikina ison voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti.
Valuta tonnikala ja murustele se kulhoon. Raasta cheddarjuusto raasteeksi. Sekoita tonnikalan joukkoon juustoraaste, kuohukerma ja kananmunat. Lisää seos piirakkapohjan päälle tasaisesti.
Paista piirakkaa uunin alatasolla 200°C noin 30-45 minuuttia, kunnes piirakka saa upean värin ja pohja on kypsä. Anna vetäytyä hetki ennen nauttimista. Koristele piirakka pistaasipähkinämurulla.
Viinilasillinen
Castillo de Molina Pinot Noir Gran Reserva, Chile. Alkon nro 455377. Hinta 11,99€.
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, kirsikkainen, karpaloinen, mausteinen, yrttinen, hieno.