Juhlat Kalaruoka Nopeat ja helpot Reseptit Yleinen

Veriappelsiini ja graavilohi rakastavat toisiaan

4.9/5 - (42 votes)

Alkuvuoden raikas herkkuannos valmistuu graavilohesta, veriappelsiineista, fenkolista ja piparjuurikreemistä. Voit valmistaa annoksen näyttävästi isolle tarjoiluvadille tai tarjoilla yksittäisinä annoksina. Veriappelsiinien ja piparjuuren raikkaus antaa toivoa tulevasta kesästä. Tätä annosta on mahdoton vastustaa!

Veriappelsiini, graavilohi, fenkoli ja piparjuurikreemi (4 hlölle)

Raikas herkkuannos valmistuu graavilohesta, veriappelsiineista, fenkolista ja piparjuurikreemistä

Kaada ranskankerma pieneen kulhoon ja sekoita piparjuuritahna sen joukkoon. Anna kreemin maustua jääkaapissa puolisen tuntia.

Leikkaa veriappelsiinien kuoret pois terävällä veitsellä. Tällöin niihin ei jää valkoista kuoren osaa. Leikkaa veriappelsiinit ohuiksi viipaleiksi.

Siivuta fenkoli mandoliinilla paperin ohuiksi siivuiksi.

Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla kullan ruskeiksi niitä koko ajan sekoittaen. Varo, sillä siemenet palavat helposti.

Asettele lautasen pohjalle veriappelsiiniviipaleita. Nostele veriappelsiiniviipaleiden päälle fenkolisiivuja. Asettele näiden päälle graavilohta. Pursota piparjuurikreemi annoksen päälle. Viimeistele annokset paahdetuilla pinjansiemenillä.

Viinilasillinen

Mud House Sauvignon Blanc Rosé, Uusi-Seelanti. Alkon nro 940957. Hinta 16,01€.
Kuiva, hapokas, vadelmainen, mustaherukkainen, hennon herukanlehtinen.

Mud House Sauvignon Blanc, Uusi-Seelanti. Alkon nro 569227. Hinta 17,01€.
Kuiva, hapokas, greippinen, trooppisen hedelmäinen, herukkainen, hennon mineraalinen.

Gentil Hugel, Ranska. Alkon nro 007483. Hinta 15,93€.
Kuiva, hapokas, miellyttävän yrttinen, sitruksinen, päärynäinen, mineraalinen.

Teksti ja valokuvat: Aromipaja / Mikko Niemi